Oblíbené sporty na dovolené

Který typ dovolené máte nejraději vy? Spíše relax nebo nejrůznější dobrodružství? Pokud spíše to druhé, jistě vás budou zajímat sportovní aktivity. Každý kvalitní hotel jich nabízí celou řadu. Pojďme se nyní podívat na sporty, které jsou na dovolené těmi nejoblíbenějšími. Důležité je také si své aktivity naplánovat a zjistit, zda se cestovní pojištění vztahuje na konkrétní sport.

Tenis

Každý kvalitní hotel má k dispozici tenisový kurt. Mezi nejoblíbenější sporty na dovolené tak logicky patří tenis. Hotelový personál vám také jistě velmi rád zapůjčí odpovídající vybavení. Někde se dokonce pořádají tenisové kurzy.

Tenis je fyzicky velmi náročný a je skvělý ke spalování tuků. Pravidelným hraním získáte velkou výdrž a budete zase o krůček blíž k vysněné postavě.

Potápění

Potápění a dovolená jde zkrátka ruku v ruce. Samozřejmě i velmi oblíbené šnorchlování. Pokud ale budete chtít zažít trochu adrenalinu, je třeba potopit se trochu hlouběji. Mezi nejoblíbenější destinace hloubkovému potápění musíme počítat určitě Egypt. Ten je českými turisty poměrně frekventovaně navštěvovaný. Bohaté korálové útesy můžete najít v oblasti Šarm el-Šejk u rudého moře. Stejně tak vás překvapí divoký podmořský život. Jsou tu také stopy historie v podobě potopených vraků.

Další nádhernou oblastí v tomto směru je Karibik a místa jako Kuba, Belize či souostroví Turks a Caicos. Najít zde můžete stovky mil panenských korálových útesů a také velký klid, protože sem moc turistů obecně necestuje.

Vůbec největší korálový útes na světě se nachází v Austrálii. Jedná se o dobře známý Velký bariérový útes dlouhý přes dva tisíce kilometrů. Žije zde až čtyři sta druhů korálů a nespočet druhů vodních živočichů.

Surfování

Co takhle surfování? Podle mnohých nejvíce osvobozující sport. I v našich v končinách se nachází stále více nadšenců, kteří jsou za vlnami ochotni cestovat. Dobré podmínky můžeme najít také na starém kontinentu.

Jedním z nich je například pobřeží Algarve v jížním Portugalsku. To každoročně láká tisíce surfařů. Pro úplné začátečníky tu je v městečku Carrapeteira připravena surfařská škola.

Sháníte kvalitní pojištěné na cesty? Najděte více na https://ergo.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.