Jak funguje rekuperace vzduchu?

Rekuperace vzduchu patří mezi zajímavé způsoby, jak si ještě více zlepšit kvalitu života. V tomto článku vám proto ukážeme, jak funguje.

Rekuperace vzduchu je způsobem, jak větrat i v zimě bez toho, aby docházelo k výrazným tepleným ztrátám. Díky tomu rekuperátor šetří energii a tím pádem i peníze na výrobu vzduchu. Rekuperace vzduchu Hradec Králové nabízí vždy dostatek tepla, ale zároveň nehrozí, že v místnosti zůstane vydýchaný vzduch.

Druhy rekuperace vzduchu

Máme mnoho zkušeností s rekuperací do bytu i do domu v Hradci Králové, a to různých druhů. Pojďme se nyní podívat na to, jaké druhy rekuperace existují.

Pasivní rekuperace je jednodušší a tím pádem i levnější systém, který funguje tak, že vedle sebe vede teplý vydýchaný a studený čerstvý vzduch. Vzduch projde rekuperátorem a předají si teplo. Oproti tomu aktivní rekuperace, je sice dražší, ale také efektivnější a ve velkých vedrech ji můžete využít také jako klimatizaci. Funguje tak, že teplý vzduch ohřeje chladivo, které je následně pro větší efektivitu tepla stlačeno, zahřeje kondenzátor a ten teplo předává čerstvému vzduchu.

Podle způsobu instalace je dále možné rekuperaci rozdělit na centrální a decentrální. Centrální rekuperace je prováděna na jednom místě v domě, kam jsou vedeny všechny rekuperační trubky. Oproti tomu decentrální rekuperace, probíhá na více místech a její hlavní výhodou je, že v případě poškození jedné jednotky, mohou dále fungovat ostatní.

Výhody rekuperace vzduchu

Hlavní výhodou rekuperace do bytu i rekuperace do domu Hradec Králové je jednoznačně úspora tepla a díky levnějšímu vytápění tedy i úspora financí. Zároveň rekuperace nabízí dostatek čerstvého vzduchu a pomáhá snížit vzdušnou vlhkost. Pokud trpíte vy nebo vaše rodina alergiemi či astmatem, zvažte instalaci rekuperační jednotky – poskytne vám dostatek čerstvého vzduchu a může tak pomoci bojovat proti alergickým záchvatům.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.